Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Πώς γράφεται η ιστορία; Παραχαράσσοντας και πλαστογραφώντας!


Υπάρχουν πολλές απόψεις για το πώς γράφεται η ιστορία. Μπορεί να μην συμφωνούμε όλοι μεταξύ   μας, αλλά ένα πράγμα δεν μπορεί κανείς εύκολα να αμφισβητήσει: ότι την ιστορία τη γράφουν οι νικητές. Όσον αφορά όμως το γειτονικό κρατίδιο της ΠΓΔΜ, παρατηρούνται κάποια φαινόμενα που διαψεύδουν τον παραπάνω κανόνα. Εκτός κι αν η ΠΓΔΜ είναι ο νικητής σε έναν αγώνα δρόμο πληροφόρησης, αλλά κυρίως παραπληροφόρησης στον οποίο τρέχει δίχως αντιπάλους, δίχως αντίλογο... Πρώην πρωθυπουργός της γείτονος χώρας ομολογεί ότι ιστορία της ΠΓΔΜ γράφεται παραχαράσσοντας και παραποιώντας τα ιστορικά γεγονότα!!!!
Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι
Αναλυτικότερα ο μπλόγκερ History of Macedonia αναφέρει:
Ο πρώην πρωθυπουργός  της πΓΔΜ και πρώτος ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος ВМРО-ДПМНЕ, Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι, ο οποίος έχει βουλγαρική υπηκοότητα, στην αυτοβιογραφία του «Тоа сум јас»(Αυτός είμαι) αποκαλύπτει πολλές άγνωστες λεπτομέρειες της πρόσφατης ιστορίας της χώρας αυτής συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι για παράδειγμα, με τον Σέρβο ομόλογό του, τον αείμνηστο πρωθυπουργό Ζόραν Τζίντζιτς, μίλησε για ανταλλαγή εδαφών μεταξύ της FYROM, της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου, όπως γράφει η σερβική εφημερίδα Vecernje Novosti στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι αυτή είναι από τις πιο αποκλειστικές λεπτομέρειες που θα διευκρινιστούν  στο βιβλίο το οποίο σύντομα θα δημοσιευθεί.
Σχολιάζοντας  τη σημερινή πολιτική κατάσταση, ο Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι- πρώην πρωθυπουργός Σκοπίων- κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «οι Σκοπιανοί είναι οι μεγαλύτεροι παραχαράκτες της ιστορίας των Βαλκανίων”  και θα έχουν ‘καταραμένο μητρικό γάλα, γιατί έχουν αφοριστεί από τους αγίους Κλήμεντο και Ναούμ, όπως γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα επικαλούμενο κείμενο της εφημερίδας  Βέτσερνι Νόβοστι.


Read more http://history-of-macedonia.com/2012/06/29/proin-prothipourgos-skopianoi-megaliteroi-paraharaktes-istorias/