Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Εκδήλωση για το παιδικό βιβλίο με τον Σάκη Σερέφα







Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου η Δημόσια Βιβλιοθήκη Σιάτιστας παρουσιάζει τον Σαλονικιό συγγραφέα Σάκη Σερέφα που οι γονείς του γεννήθηκαν στη Σιάτιστα και το βιβλίο του «Μια Τρύπα στο Νερό» το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 11.30 π.μ. στο Κουκουλίδειο Πνευματικό Κέντρο.
Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 2012 από τις εκδόσεις Πατάκης και περιγράφει τις περιπέτειες ενός παιδιού στην προσπάθεια να γνωρίσει τη ζωή και τον κόσμο. Ένα πρωί ο Γιάννης αντιλαμβάνεται πως ζει μέσα σε έναν τρύπιο κόσμο. Κουμπότρυπες, κλειδαρότρυπες, μυρμηγκότρυπες και δεκάδες άλλες τρύπες παντού γύρω του. Όμως αυτές δεν του φτάνουν. Θέλει να είναι ο πρώτος που θα καταφέρει το ανέφικτο. Να ανοίξει μια τρύπα στο νερό! Οπότε, αφιερώνει μια ολόκληρη μέρα σε αυτή την προσπάθεια. Και τότε η ζωή του αλλάζει.
Πολλοί από τους μικρούς αναγνώστες μας είναι ήδη εξοικειωμένοι με το βιβλίο, καθώς πήραν μέρος στα εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής κια Δραματοποίησης που οργάνωσε η Βιβλιοθήκη. Η εκδήλωση του Σαββάτου αποτελεί κορύφωση της όλης προεργασίας. Ο Σάκης Σερέφας θα συνομιλήσει με τους μικρούς αναγνώστες και θα παρουσιαστούν οι καρποί της προσπάθειάς τους να επικοινωνήσουν δημιουργικά και ενεργητικά με το βιβλίο του.