Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Οι κρυφοί λόγοι που τρώμε κρέας/ Why we eat meat (Greek sub.)





Ένα βίντεο από την κοινωνική ψυχολόγο Δρ Melanie Joy, παρέχει εντυπωσιακά και άγνωστα στοιχεία σχετικά με την ψυχολογία της κατανάλωσης κρέατος.
Εγγραφείτε στο κανάλι μας για περισσότερα μεταγλωτισμένα βίντεο όπως αυτό.

Ένα από τα πιο αποκαλυπτικά και συγκλονιστικά βίντεο που έχετε δει, με θέμα τον καρνισμό, διάρκειας 18 λεπτών.

Ο καρνισμός είναι το μη αντιληπτό σύστημα πεποιθήσεων που μας υπαγορεύει ασυνείδητα να επιλέγουμε να τρώμε ορισμένα ζώα και ζωικά προιόντα.

Ο καρνισμός είναι ένα βίαιο σύστημα που κρατιέται στην ζωή με μια σειρά από μηχανισμούς άμυνας όπως:
1) ΑΡΝΗΣΗ, ο ίδιος ο καρνισμός παραμένει αόρατος, απροσδιόριστος ενώ και τα θύματα του, τα ζώα είναι κρυμμένα σε βιομηχανικές φάρμες και σφαγεία. Επίσης αόρατα μένουν τα ανθρώπινα θύματα του καθώς ευθύνεται για μια σειρά από σύγχρονες ασθένειες, χωρίς να γίνεται ορατή η σύνδεση.
2) ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗ, στηρίζεται σε μια σειρά από μύθους όπως ότι η ζωοφαγία είναι φυσιολογική, φυσική και απαραίτητη. Ταυτόχρονα η καρνιστική προκατάληψη αναμεταδίδεται και προωθείται μέσα από θεσμούς (σχολεία, υπουργεία, πανεπιστήμια κλπ, για οικονομικούς αλλά και άλλους λόγους) ώστε να την εσωτερικεύσουμε, να ασπαστούμε εύκολα τους μύθους και να αποδεχτούμε τα προιόντα της.
3) ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΜΑΣ, μας κάνει να βλέπουμε τα ζώα ενταγμένα σε άκαμπτες κατηγορίες. Άλλα ζώα τα βλέπουμε συναισθηματικά και άλλα μόνο ως αντικείμενα, αφαιρετικά και ισοπεδωτικά, χωρίς να αναγνωρίζουμε σε αυτά προσωπικότητα ή ατομικά στοιχεία άξια προσοχής.

Στην πραγματικότητα αντί για δικαιολογίες θέλουμε δικαιοσύνη, αντί για άρνηση θέλουμε την αλήθεια και αντί για αλλοιώσεις και αδιαφορία δείχνουμε συμπόνια στα ζώα και όλα αυτά έρχονται φυσιολογικά με την ενημέρωση που μπορεί να φέρει την συνειδητοποίηση.

~ Η Dr. Melanie Joy είναι απόφοιτη ψυχολόγος του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ στις Η.Π.Α, καθηγήτρια ψυχολογίας και κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης στη Βοστώνη

Μοιραστείτε το βίντεο και βοηθήστε στο να αρθεί το αόρατο πέπλο του καρνισμού και να ενισχυθεί η συνειδητοποίηση των τρόπων που λειτουργεί.

Source : http://www.carnism.org/