Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Θεατρική - μουσική παράσταση "Ερώτοκριτος" στο Θέατρο Μονής Λαζαριστών

 



Ο «Ερωτόκριτος» του Βιτσέντζου Κορνάρου, το κορυφαίο έργο της κρητικής Αναγέννησης, απόσπασμα του οποίου συμπεριλαμβάνεται στα «Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας» της Γ' Γυμνασίου, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά, αυτή τη φορά στο Θέατρο Μονής Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός) με πρωινές παραστάσεις από την Εφηβική Σκηνή του ΚΘΒΕ (Τρίτη έως Παρασκευή) για σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.



Η Αργυρώ Χιώτη υπογράφει τη σύλληψη - σκηνοθεσία και ο Ευθύμης Θέου την δραματουργική επεξεργασία - διασκευή αυτής της σύγχρονης ανάγνωσης του έργου.

Η παράσταση επικεντρώνεται στη μορφή της Αρετούσας, μιας γυναίκας που δεν αφήνεται παθητικά στου «κύκλου τα γυρίσματα», αλλά διεκδικεί την αυτοδιάθεσή της με γενναιότητα, πάθος και ελπίδα. Δύο αφηγητές – ποιητές μας οδηγούν στην ιστορία, η μορφή της Αρετούσας και του Ερωτόκριτου ξεπηδούν μέσα από το σύνολο των ερμηνευτών παίρνοντας τη σκυτάλη ο ένας από τον άλλο, οι κονταρομαχίες γίνονται χορευτικοί αγώνες και οι καντάδες ένα κράμα ηλεκτρικού μπάσου με πιάνο και τσέλο, σαν αυτοσχεδιαστική μουσική με μπαρόκ νότες.

περισσότερες πληροφορίες εδώ.