Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Ο Χειμώνας - το σύγχρονο ρομαντικό θρίλερ του Κωνσταντίνου Κουτσολιώτα by Eirini Nikolopoulou






"Ο Χειμώνας" είναι ένα σύγχρονο ρομαντικό θρίλερ φαντασίας γυρισμένο στην Ελλάδα και στο Λονδίνο, με ελληνικούς κυρίως διαλόγους και μερικά μοναδικά ατού. Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της, Κων. Κουτσολιώτας δίπλα σε πολλές συνεργασίες σε χολιγουνταινά φιλμ, σίριαλ και μουσικά βίντεο, έχει ειδικευμένη εμπειρία στα εφέ υψηλής ποιότητας που δημιουργούν οπτικά στηνψταινία την αίσθηση μιας πολύ υψηλού προϋπολογισμού παραγωγής. Ντυμένη με ένα πολύ ατμοσφαιρικό και υποβλητικό σάουντρακ από τους Active Member, και τις συνθέσεις του B.D.Foxmoor. 


"Ο Χειμώνας" είναι η προσωπική συμβολική κατάθεση ενός ξενιτεμένου Έλληνα, νέου σκηνοθέτη που εμπνέεται και δημιουργεί μακριά από την πατρίδα του όπως ακριβώς ο κεντρικός χαρακτήρας στην ταινία, "Νίκος", που ζει μια φαινομενικά πετυχημένη ζωή στο Λονδίνο, μακριά απο τον τόπο καταγωγής του.  


Οι τοπικοί μύθοι, τους οποίους ο σκηνοθέτης έχει κρατήσει στη μνήμη του από την παιδική του ηλικία, καθώς και η αγάπη του για την λογοτεχνία του τρόμου (Έντγκαρ Άλν Πόε, Χ.Π. Λαβκράφτ) αποτέλεσαν βασική πηγή έμπνευσης για την ιστορία που επέλεξε να αφηγηθεί.




 Στον κεντρικό ρόλο ο ταλαντούχος πρωτοεμφανιζόμενος ηθοποιός και φωτογράφος Θοδωρής Αλμπάνης,και δίπλα του η αγαπημένη στο ελληνικό κοινό, Έφη Παπαθεοδώρου και το ανεξάρτητο "βαρύ πυροβολικό" της ελληνικής κινηματογραφίας Βαγγέλης Μουρίκης.

Η ομάδα παραγωγής αποτελείται από ένα ταλαντούχο δυναμικό πολλών εθνικοτήτων από Μεγάλη Βρετανία, Αμερική, Πολωνία και Ελλάδα και η παραγωγή είναι αποκλειστικά αυτοχρηματοδοτούμενη, με εξαίρεση μια μικρή, ανεξάρτητη οικονομική βοήθεια μέσω της πλατφόρμας Kickstarter.
  

 
Στην Ελλάδα η ταινία γυρίστηκε στην ορεινή Σιάτιστα και είναι η πρώτη που γυρίζεται στην περιοχή με την αμέριστη υποστήριξη και θετική ενέργεια τωνντόπιων κατοίκων και με την συμβολή του Δήμου, για ένα ολόκληρο μήνα παρόλη την έλλειψη χρημάτων και πόρων στην χώρα.


Σύνοψη: Ο Νίκος ένας ρομαντικός συγγραφέας από την Ελλάδ, ζει στο Λονδίνο ώσπου τον χτυπά ηοικονομική κρίση. Αποφασίζοντας να επιστρέψει στον τόπο καταγωγής του,βρίσκει καταφύγιο στην ορεινή Σιάτιστα και στο παλιό εγκαταλελειμένο αρχοντικό του 16ου αιώνα των παιδικών του χρόνων που κουβαλάει μια περίεργη κληρονομιά γεμάτη φήμες, προκαταλήψεις και μυστήριους θανάτους. Στοιχειωμένο από τα φαντάσματα του παρελθόντος που οδήγησαν τον πατέρα του στην τρέλα, ο Νίκος πρέπει να ξεδιαλύνει το μυστήριο του θαανάτου του χωρίς να χάσει το μυαλό του και ο ίδιος...




Ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Κουτσολιώτας και η παραγωγός Elizabeth E. Schuch, της ταινία "Ο Χειμώνας" (2013), θα βρίσκονται στο Βερολίνο για το Φεστιβάλ 2013 από τις 7 - 13 Φεβρουαρίου για συνεντεύξεις και συναντήσεις.